Det första steget mot något nytt är att bestämma sig för att inte stanna kvar där man är.

Jag tror vi alla kan instämma i att detta året inte kommer att gå till historieböckerna som ett av de bättre åren. Det som pandemin dock har medfört är att förändringstakten i samhället varit och är högre än någonsin. Digitalisering, automatisering och förmågan att förändras och följa utvecklingen i samhället och sin egen bransch kan betyda skillnaden mellan lönsamhet och konkurs för ett företag. Det kräver nya arbetssätt, ledarskap och framförallt effektivare processer.

Det är precis det som jag vill arbeta med. Jag vill stötta företag i deras transformation och utveckling. Bidra med den erfarenhet och kunskap som jag byggt upp och framförallt lära mig ännu mer om vad det är som skapar framgångsrika företag och där hela företaget tillsammans skapar något tillsammans. För jag tror att alla människor behöver känna ett syfte med det man gör och att få bidra till något större och att tillsammans med andra skapa något större är ovärderligt.

Jag har många transformationsprojekt bakom mig och det som jag tar med mig från dem är att det är viktigt med att tänka helhet. En förändring kan inte drivas av en person eller från en del av företaget utan man måste tillsammans hitta lösningarna och gemensamma arbetsätt och mål. För att lyckas med det behöver man lära känna varandra och hitta ett språk där man kan mötas och förstå varandra och framförallt samarbeta. Det kräver nya arbetsätt där man arbetar tvärfunktionellt och inte i olika silos. Vi måste även lära oss att ifrågasätta och reflektera och ständigt utvecklas. Innovation och utveckling behöver ske naturligt och för att det ska fungera behöver man en företagskultur och ett ledarskap som tillåter och uppmuntrar nya idéer. Utöver det behöver man tillåta sig och sina kollegor att göra misstag.

I januari kommer jag kliva på ett nytt uppdrag där jag tillsammans med en kollega kommer att stötta ett företag med deras transformation. Under de första tre månaderna kommer vi att genomföra en förstudie för att båda kartlägga befintliga arbetsätt och processer men också identifiera möjliga förbättringar och tillsammans med företaget göra en plan för hur dessa kan införas. Det känns oerhört inspirerande och jag ser i fram emot att få starta det nya uppdraget.

Tills dess ska jag först fira nyår och sen ladda batterierna och jag ska framförallt inte se tillbaka för nu är 2021 över. Tack och lov 😊.

Tags

2 Responses

  1. Spännande! Det kommer bli hur bra som helst!
    Dock tycker jag 2021 har varit ett bra år på många sätt och vis och ser fram emot vad 2022 kommer ge.
    Gott nytt år!

    • Har redan en massa bra som jag vet kommer hända i 2022 så det är väl därför som jag ser i fram emot det så mycket. Kul uppdrag, flytt, roliga uppdrag osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *