Uncategorized

Motio arrangerar Run of Hope utmed Drevviken!

Posted on

Den 8 september kommer bli en speciell dag. Då kommer gångpromenaden utmed Drevviken fyllas med glada löpare som tillsammans har som mål att samla in minst 50.000 kr. Tillsammans springer, joggar eller går vi minst 3 friska kilometer utmed Drevviken och ni startar var ni vill mellan Sjötorpsskolan till Hökarängsbadet. Alla kan vara med oavsett nivå, stora som små, ung eller gammal. Tidtagning sköter du själv för det är inte tiden som är viktig utan att vi tillsammans samlar in pengar till Barncancerfonden.

Du startar när du vill någongång mellan kl 10-00. Vill du inte springa ensam så kommer finnas elva löpargrupper som startar från Sjötorpsskolan varje heltimme som leds av Motio. Du anmäler dig till den grupp som passar dig genom evenemanget på Facebook.

Vi peppar givetvis varandra genom att posta bilder i vårt Facebookevenemang eller på Instagram med taggen #drevvikenrunofhope.

Tycker du det låter kul? Anmäl dig redan idag till Drevvikens Run of Hope genom att klicka HÄR!

Träning

Hjärnstark

Posted on

Håller på att tjata hål i huvudet på alla vänner, kollegor och släkt kring boken Hjärnstark. Boken är skriven av Anders Hansen om är överläkare i psykiatri och handlar om vilken effekt motion har på hjärnan. Det som är intressant är att den vänder på begreppen. Många tränar för att bli smalare, må bättre men tränar de för att bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Det som Anders Hansen skriver om i sin bok är att regelbunden träning har visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig och att vi kan påverka dess utveckling. Jag har varit fascinerad av det allt sedan min pappa fick en stroke som gjorde att han var halvt förlamad. På bara några veckor hade han lyckats lära sig en massa saker igen och genom väldigt medveten och strukturerad träning så lyckades han återfå normal funktion igen. I vår hjärna så bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Så varför skulle inte träning påverka hjärnans utveckling?

När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla. Det är här det blir extra intressant för mig. Både jag och Rebuz har svårt att fokusera i stökiga miljöer. I Rebuz fall får det effekten att han har svårt att hänga med på lektionerna i skolan om det är för många störande element. Vad blir då effekten om vi ser till att springa ihop 20-30 minuter tre gånger i veckan?

Han tränar i och för sig flera gånger i veckan redan, men han gör inte så mycket konditionsidrott och det är precis det som Anders poängterar. Det hjälper inte att styrketräna tre gånger i veckan utan man måste träna hjärtat. Bäst är faktiskt att göra korta intensiva pass.

Därför har Rebuz och jag nu sprungit nästan varje dag i en vecka. I början orkade han inte mer än några minuter åt gången men nu springer han 20 minuter i ett sträck och jag är så stolt över honom. Han är supermotiverad efter att jag berättat om innehållet i boken. För att göra det lite roligare så springer vi och utforskar nya platser och han får leda rundan. Det ska bli så spännande att se vad han tycker efter ett tag och i fall vi kan se någon effekt i skolan.

I torsdags var han tom med på Runacademy i Hammarby Sjöstad och tyckte det var så kul att han vill vara med varje vecka. Kanske dags att kicka igår Run4Fun igen :).

Löpning

Häng med Motio på La Pared i sommar

Posted on

De första två veckorna i juli kommer jag att befinna mig på La Pared och hålla klasser. Det kommer bli så enormt kul. Både jag och Rebuz älskar Apollos träningshotell så det är en stor ära att nu få vara en del av teamet som instruerar där under två veckor. De pass som jag kommer att köra är :

– Trippel HIIT
Ett riktigt tufft intervallpass med fokus på ben, säte, kondition och balans med integrerad bålträning.

– Runsafari/trailpass
Vi utgår från La Pared och springer en runda samtidigt som solen går upp.

– Bootcamp
Löpning varvat med olika styrkeövningar

– Fitness WOD
Olika övningar på löpande band där vi jobbar enskilt eller i mindre grupper

– Core
Vi tränar kroppens kärna, core

– Tabata
Tabataintervaller där vi varierar olika styrkeövningar och jobbar maximalt under 20s

– Small Group PT Löpning
Löpning med individuell löpcoaching i grupp.

– Spinning
Roligt cykelpass med musik, uthållighetsträning varvat med intensiva intervaller

– Bodypump
Gruppträning med skivstång

Passen erbjuds kostnadsfritt från Apollo och kompletterar ordinarie schema på träningshotellet.

Så har du inte bestämt vad du ska göra på semestern än? Häng då på :). Vi kommer ha grymt kul och vi kommer komma hem med en massa ny energi, starka, solbrända och med en massa nya vänner.

Du bokar via Apollos sida – HÄR!

Small Group PT

Bootcamp i Länna

Posted on

Är du sugen på en riktigt genomkörare? Vill du varva löpning och styrka och samtidigt vara ute i naturen? Då är Motios något för dig. Passen är varierade och alla kan vara med. Vi anpassar träningen efter din kapacitet. Det enda du behöver ha är vilja att röra på dig så lovar vi dig ett riktigt kul och fartfyllt pass. Denna vår erbjuder vi pass på tisdagar 17:30-18:30. Du kan själv välja hur många gånger du är med genom att boka upp dig på de pass du vill vara med på.

Passet utgår från Sjöviksvägen 30 i Skogås och vi kommer befinna oss i området kring Drevviken. Det finns möjlighet till parkering för de som kommer en bit i från annars är det perfekt uppvärmning att springa till passet.

Du behöver ingen avancerad utrustning. Ett par sköna skot att springa i och oömma kläder som tål att ligga i gräset i. En del gillar att ha handskar eller vantar på sig men det är en smaksak.

Passet är barnvänligt och fungerar för barn från 8-9 års ålder. Man behöver orka springa ca 3-4 km.

Varför inte boka ditt första pass redan idag? Du hittar bokningen HÄR

Löpning

Tips på bra och effektiva löppass på band

Posted on

Under vintern så tycker jag att det är skönt att köra intervaller på löpband inne i veckorna. Man slipper halka omkring på is och kan enkelt hålla rätt tempo under intervallerna. Jag tänkte därför tipsa om några riktigt roliga och effektiva pass.

Norska fyror – eller Marit Bjørgen-intervaller

Man ska köra intervallerna med 10-20 slag under maxpuls (90-95 % av maxpulsen) i 4 minuter med tre minuter lätt löpning emellan (70 % av maxpuls). För snart sju år sedan publicerades en studie av Trondheims-forskarna Jan Hoff och Jan Helgerud som visade på att dessa intervaller är väldigt effektiva för att höja VO2max. Jag kör norska intervaller en gånger i veckan just nu. Enligt forskarna förbättrar otränade och normaltränade personer som kör 4×4-pass sin syreupptagningsförmåga med 0,5 % per gång. För eliten (90 i VO2 max för män, 70 för kvinnor) krävs jämförelsevis 18 intervallpass på 14 dagar för att förbättra VO2 max med 4,5 %, dvs 0,25 % per gång. Passet i sin helhet ser ut så här:

10 min uppvärmning @60-70% av max
10 min @70-80% av max
4 * ( 4 min@90-95% av max, 3 min@70% av max )
10 min @70-80% av max
10 min @60-70% av max

Anledning till att jag lägger in 20 minuter före och efter är dels för att jag vill vara ordentligt uppvärmd och dels att få in mer löpning i passet. De sista tio minuterna ger dessutom aktiv återhämtning och då återhämtar jag mig snabbare till nästa pass.

Xseed speed

Jag vill även bli snabbare och har som mål att kunna hålla 4:30 fart på halvmaran under Elsinore 70.3. Därför kör jag just nu även en hel del snabba intervaller. Jag tycker det är så kul att springa snabbt <3. Dessutom så passar de snabba och korta intervallerna perfekt på lunchen när jag vill komma tillbaka snabb och alert i huvudet till jobbet.

10 min uppvärmning @60-70% av max
10 min @70-80% av max
4×90 sek @ 10 km tävlingstempo, 30 sek vila
4×75 sek @ 5 s/km snabbare än start, 45 sek vila
4×60 sek @ 10 s/km snabbare än start, 60 sek vila
4×45 sek @ 20 s/km snabbare än start, 45 sek vila
4×30 sek @ 30 s/km snabbare än start, 30 sek vila
6 min @70-80% av max
10 min @60-70% av max

Jag kör intervaller minst två ggr i veckan men oftast tre samt ett långpass ute på helgen under basträningen. Det passar mig perfekt. Jag kör givetvis även en hel del backintervaller och längre tempoväxlingar. Det varierar lite efter form, tid och vad målet med träningen är.

Nej, nu måste jag faktiskt rusa till simningen och sen vidare mot löpbandet på gymmet. Idag blir det Xseed speed 🙂

 

Small Group PT

Introduktionskurs i swimrun vid Drevviken

Posted on

I vår kommer Motio arrangera introduktionskurs i swimrun. En perfekt kurs för dig som vill lära dig grunderna i swimrun och samtidigt träna ihop med andra. Kursen kommer att vara vid fem tillfällen och inkludera utrustning, navigering, simma med lina, i och urstigning, säkerhet, lagarbete och mycket mer.

Varje kurstillfälle inleds med 30 minuter teori och där man har möjlighet att ställa frågor sen ger vi oss ut på en träningsrunda på ca 60 minuter där vi kommer att vara två och två och där ni kommer att få möjlighet att praktisera det vi precis pratat om. Varje kurs har fem platser för att ni ska få möjlighet till individuell coaching i swimruns alla moment.

Vi kommer att utgå från Sjöviksvägen 30, Skogås. Det finns parkeringsmöjligheter för den som kommer med bil, annars så finns det buss och pendeltåg inom ca 1,5 km.

Det finns möjlighet att låna delar av utrustningen om man saknar våtdräkt, paddlar, dolme eller lina. Det du behöver ha är skor, strumpor, badmössa och simglasögon. Hör gärna av dig i god tid innan kursstart så att vi hinner prova ut den del av utrustningen som du saknar.

De förkunskapskrav som vi har är att du ska kunna simma ca 200 m frisim (crawl) och vara tränad för att springa minst 4 km.

Låter det kul ? Det är det 🙂

Boka din plats här redan idag.

Har du frågor så når du oss enklast på kundtjanst@motio.se.

 

Träning

En tekniknörds lyriska hyllning till TrainingPeaks

Posted on

De som känner mig vet att jag gillar ny teknik och att jag brinner för mitt jobb där jag får vara med och förändra och förbättra företag mha IT. Det är nästan ännu roligare när jag får koppla ihop mitt teknikintresse med träningen. Idag har jag nästan blivit helt lyrisk över några enkla funktioner som kommer göra mitt liv så mycket enklare framöver.

Sedan en tid tillbaka så har jag börjat använda TrainingPeaks och göra mina egna träningsprogram där. Tanken är att jag i framtiden ska kunna coacha mina klienter därigenom men än så länge håller jag på att lära mig hur det fungerar. I TrainingPeaks kan man enkelt bygga träningspass, göra en bra planering samt följa upp sin träning. Passen kan jag sen synka in  i min Outlookkalender via webcal. Tyvärr så får man inte med tidpunkter osv utan enbart en notering att man tänkt göra styrka, löpning mm än så därför gör jag även en detaljerad kalenderplanering i Google tills vidare*. Om någon lyckats lösa det bättre så skrik till för då är jag idel öra. Innan så fick jag alltid min planering i olika excelark från mina coacher och det innebar en hel del admin genom att gå in och marker utförda pass, klistra in länkar från Garmin osv. Allt detta är nu historia.

Lösning på ovan är ganska enkel om man har en träningsklocka som TrainingPeaks har en app för. I mitt fall så använder jag en Garmin Forerunner 935. Till den finns det en TrainingPeaks app att ladda ner via Garmin Connect. Jag har även kopplat ihop TrainingPeaks med mitt Garmin Connect konto. Dessa två funktioner gör så att :

  1. Jag har alltid med mig min planering + mina träningspass i klockan. Jag behöver alltså inte lägga in dem i Garmin Connect mm. De finns alltid där
  2. Alla träningspass som jag genomför blir automatiskt uppladdade till TrainingPeaks och markerade gröna eller oranga (om jag slarvat). Uppföljningen blir grymt mycket enklare.

Idag hade jag planerat in ett styrkepass på en timme. Så fort jag hade stoppat klockan och sparat aktiviteten så fanns passet på TrainingPeaks och det kom en notifiering på klockan. Så grymt coolt. Så…byebye excel och en massa onödigt strul med Garmin Connect och Funbeat och välkommen TrainingPeaks 🙂

*detta är nu löst tack vare Stellan 🙂

Träning

Laddar om

Posted on

Sitter på balkongen i Rovinj och njuter av att det åskar och regnet vräker ner. Mullret rullar över himmelen och regnet riktigt slår i backen. Det är få saker som får mig att må så bra som ett riktigt sommarregn. Bäst är det att ligga i ett tält och höra smattret mot tältduken och läsa en bra bok.

Datorn är uppslagen framför mig och jag sitter och planerar nästa block inför Tjörn i TrainingPeaks. Det är drygt åtta veckor kvar så jag kommer hinna med ett sexveckors block efter att jag vilat efter IM Austria. Det kommer bli mycket fokus på fart och jag hoppas att kroppen nu är redo för det efter vårens strul. Det känns faktiskt så även om jag lyckades bli rejält förkyld förra veckan. Om det är någon vecka per år som man ska vara sjuk så är det ju den så jag ska inte klaga.


Inför Tjörn kommer jag lägga upp fem parallella träningsprogram som sedan samplaneras; Simning, cykling, löpning, rörlighet&styrka och mental träning.

När det gäller simningen så kommer jag lägga in veckovis test på 1900 m som en del i ett längre pass. Däremellan ligger ett teknikpass och ett distanspass. Jag kommer köra med både paddlar och dolme samt med tempotrainer då jag behöver få upp frekvensen och därmed hastigheten. I styrkepasset kommer jag även ha med några rena simstyrkeövningar för axeln samt några övningar för Trapezius då jag har en tendens att bli svag där. Simningen kommer jag till största del lägga tidigt på morgonen innan jobbet. Det är en så härlig start på dagen att bara gå ner till bryggan och hoppa i.

Cyklingen följer nästan samma tanke som simningen. Ett lite snabbare 9-mila pass i veckan som troligtvis kommer att ligga efter jobbet samt ett intervallpass och ett distanspass. Efter distanspasset ligger en medellång löpning så att det blir ett brickpass i veckan.

Löpningen är det som jag måste lägga mest tid på, men också där jag måste träna smartast pga de problem som jag har haft under våren. Jag har därför valt att lägga ett längre långsammare pass i veckan, ett löppass som jag beskrev ovan efter cyklingen samt ett intervallpass med lite längre intervaller där målet är att få ett bättre känsla för min halvmarafart.

Styrkeövningarna brukar jag tänka fot/ben samt ARM, dvs arm/axel, rygg och mage. Styrkepassen ligger tre ggr i veckan men inte i samband med andra pass utan jag vill hinna återhämta mig mellan. Core och rygg tycker jag funkar att lägga efter ett annat pass men helst undviker jag det.

Mentalt så kommer jag göra det ganska enkelt för mig själv denna omgång. Jag har gjort alla möjliga övningar, tex dagbok med dagliga målsättningar och lika meditationsövningar. Denna omgång kommer jag att köra Headspace appen och börja med motivation, sen träning och sen avsluta med tävling. Ett ganska enkelt trettiodagarsprogram som enkelt gå att göra antingen på kvällen innan man går och lägger sig eller på tunnelbanan på vägen till jobbet.

Det ska bli spännande att se vad jag kan åstadkomma på dessa sex veckor. Om det är någon som vill haka på på ett pass. Skicka PM :). Det är alltid kul med sällskap och kan man peppa varandra så är det ju super.

Tävlingar

Ironman Austria-Kärnten – del 2

Posted on

Klockan ringde kl 03.45 och jag tassade upp för att inte väcka Rebuz. Smörjde in hela kroppen med vaselin och drog på mig tävlingsdräkten och gick ner för att äta frukost. Min pålitlige taxichaffis Habib hämtade mig sen kl 04.45 och vi åkte ner till startområdet. Efter att ha kollat till cykeln och kollat att däcken var ok, fyllt på vätska och lagt i den sista näringen i påsarna så gick jag ner mot simstarten. Jag hade ganska gott om tid vilket kändes skönt. På vägen ner stötte jag på Paul Kaye och vi pratade lite om hans knäoperation samt lite inför dagen. Kul att han kände igen mig :).

Simningen

Jag ställd mig i 1:10 startgruppen och pluggade in silikonpropparna och började mentalt förbereda mig för simningen. De hade annonserat ut vid femtiden att det blev våtdräkt. Får min del hade det nog kvittat vilket som. Jag vinner inte jättemycket på våtdräkt i tid och hade nog snarare vunnit på swimskin, även om det kräver mer energi att simma utan våtdräkt. Jag startade ca 07.00 och kom ganska snabbt in i en bra rytm och ett par fötter att följa. Det var dock lite knöligt att navigera, i alla fall efter vändningen. Jag upplevde banan som ganska otydligt markerad. Hamnade även i en klunga som drog åt helt fel håll i ca 2-300m. När vi väl kom in kanalen gick det snabbare samtidigt som det var så trångt att man omöjligt kunde passera någon. Det var några “italienare” som slogs något enormt och körde en massa fula knep . Bla drog en ner min dragkedja vilket gjorde mig enormt irriterad. Att försöka dra upp den igen var helt uteslutet så jag vevade på. Jag kom upp ur vattnet på 1:16.51. Inte helt nöjd med det.

Cykeln

Uppe vid växlingen var det kö och överfullt i tältet och ganska rörigt. Jag ställde mig utanför och bytte om och sprang sedan genom tältet och ner till min cykel. Sprang sedan med cykeln ut genom växlingsområdet. Första delen på cykeln kändes enormt bra och benen kändes relativt pigga. Jag hade gjort en kucklimuckmedicin och fyllt upp en av mina flaskor med vilket jag i efterhand är enormt nöjd med. I den hade jag 8 gel + tre magnesium och vatten. Inget kladd och meck utan enbart en klunk då och då.  Fram till Rosegg är banan svagt böljande och ganska snabb, sen kommer man de första backarna. De är i och för sig inte så tuffa, men med mina sega backben så tog det. Försökte sen trampa på i nedförsbackarna så att de kulle hinna återhämta sig.

Banan går ihop igen i Rosegg för att sen via några några fler backar ta sig tillbaka in mot växlingsområdet. Det andra varvet vågade jag trampa på lite mer och jag tog några placeringar på vägen vilket kändes bra. Målet att komma in under sex timmar insåg jag tyvärr inte skulle gå utan jag kom tillbaka till växlingsområdet igen efter 6:26:35. Inte helt happy med tiden, men då jag inte kunnat träna fullt ut månaderna innan så var jag ändå nöjd att jag lyckats hålla ett ganska jämt snitt.

Löpningen 

Lite ovant med en två varvsrunda men rent mentalt var det ganska skönt. När jag sprang ut från växlingsområdet så vågade jag knappt känna efter. Hur kändes foten? Skulle det gå? Glatt överraskad så insåg jag att den kändes helt ok. Löpbanan är ganska snäll och rätt kul då den är varierad. Jag tycker att det går så mycket enklare att springa om jag inte behöver tänka för mycket. Det gick inte så fort att springa men jag kunde springa hela vägen. Om man ser till att jag inte kunnat springa innan så gick det riktigt bra. Samtidigt var det lite frustrerande att inte kunna trycka på och åka tempot utan att riskera att benen bara dog. Det var bara att mala på och göra det bästa av situationen. Mitt mål att komma in under fyra timmar insåg jag ganska snart att det inte skulle gå. Jag är ändå nöjd att jag inte tvingades att gå utan kunde springa på hela vägen.  04:50:46 sprang jag över mållinjen och tog emot min fjärde medalj på Ironman distans.

Ironman Austria var ett kul lopp även om jag inte klarade av mina mål. Jag gillar omgivningarna och det är härligt att kunna omges av så fina omgivningar innan och under race. Loppet är ganska krävande och motståndet är stentufft. Tjejen som vann min åldersgrupp kom sexa totalt av alla tjejer. Banan är kul och varierande. Det enda jag hade velat förändra är simbanans utmärkning samt växlingsområdets utformning då det blev köbildning. I övrigt fungerade allt utmärkt. Jo, förresten en sak till. Det var enormt mycket drafting och jag såg inte domarna lämna ut ett enda kort och när jag kom till Penalty box så stod det enbart en stackars kille där. Det borde varit smockfullt! Ibland känns det som om de inte tar draftingregeln seriöst på Ironman.

Jag vill rikta ett sista tack till mina föräldrar för att ni följde med ner till Klagenfurt och hjälpte mig med Rebuz, till Trispot för att ni stöttar mig, till Nico för bra coachning och till min fantastiska triklubb Terrible Tuesdays.

Tävlingar

Ironman Austria-Kärnten – del 1 Uppladdningen

Posted on

Dags att sammanfatta min fjärde Ironman i några rader (vilket blev en serie av blogginlägg :-)). Numer är det ju inte en fråga om om man ska klara en Ironman eller ej utan hur man ska klara av den. Mina ambitioner inför Klagenfurt var ganska högt satta men jag fick inse några månader innan tävlingen att jag fick anpassa dem till verkligheten. Givetvis kunde jag ha valt att avboka allt ihop men jag ser mig själv fortfarande som nybörjare och jag lär mig något nytt varje tävling och blir tryggare och tryggare i distansen. Det är fortfarande ett långt lopp där vådligt mycket kan hända även om man förberett sig in i minsta detalj. Mer och mer går dock på rutin nu och jag kan lägga mer fokus på genomförandet.

Uppladdningen inför Klagenfurt kunde inte börjat bättre och januari till mars så gick jag från klarhet till klarhet men så lyckades jag få knäskålen ur led när jag åkte puckel i de franska alperna. Det var väl egentligen inte så farligt utan jag kom igång ganska snabbt efter det igen. Men det var något som inte kändes helt rätt i kroppen. Jag hade bara sprungit på löpband under första delen av året och när jag började springa ute så kändes benen konstigt sega och pulsen vara stack. Jag kunde gå från 70 till 180 i puls på under minuten och benen kändes som timmerstockar. I slutet av maj så fick jag kontakt med Danne Lundmark som är idrottskinesiolog. I samband med tester hos honom så upptäckte vi bl a att jag inte ens kunde koppla på lårmusklerna. Det förklarade en hel del saker, bl a pulstopparna och att benen känts tunga och helt ur spel. Exakt anledning varför är nog svårt att fastställa men anledningen var helt enkelt en läckande tunntarm som gett mig en rad brister samt att halten av GABA i musklerna var låg. Åtgärden var att dels lägga  kosten, sänka intensiteten i träningen samt att äta en hel del kosttillskott som tex Bvitamin, krom mm. Efter ca 1,5 vecka så började jag må bättre, blev gladare och piggare. Benen ville fortfarande inte öka tempot men det gjorde inte så mycket då jag var inne i en byggfas inför IM Klagenfurt.

Då lyckades jag med en grej till… jag och Peter bestämde oss hastigt och lustigt att starta i Utö Sprint… Mina ben var ju kassa så på löpningen kopplade Peter på mig och hjälpte till i uppförsbackarna. Då benen inte riktigt funkade som de skulle så snubblade jag i en nerförsbacke och vrickade till foten. Efter loppet hade jag djävulusiskt ont och kunde inte gå. Det var nu fyra veckor kvar till IM Klagenfurt och det såg inte ljust ut.

Jag har sedan mer än 25 år Mortens Neurom i höger fot men har lyckats hålla den glad genom att använda mig av sulor från Automic i Solna. När jag stukade till foten på Utö så svullnade bla den upp och det högg varje steg jag tog. Genom min underbara vän Ingmarie fick jag kontakt med Fredrick på Kiropraktorkompaniet på Birger Jarlsgatan på två behandlingar så lyckades han få mig  springandes igen. Det gjorde ont men det gick. Jag kan ju inte påstå att det var en så lustfylld känsla, men bara jag tog rätt steg och sprang kontrollerat så gick det. Det innebar att löpträningen inför IM Klagenfurt helt avstannade i samband med Utö och jag tror jag fick till tre medellånga pass under juni.

Ca två veckor innan loppet började det ändå kännas som om det skulle kunna gå att genomföra loppet och jag laddade upp. Simningen kändes riktigt bra och cyklingen stabil även om jag inte kunnat cykla backe ordentligt. Jag har en riktigt grym cykel från Orbea så jag kände att jag ändå kunde cykla ok. I löpningen har jag en grundtrygghet. Jag sprungit så många långlopp och känner min löpning rätt så väl. Även om jag inte skulle kunna klara mitt mål på under fyra timmar så skulle det i alla fall att gå att genomföra loppet.

Uppladdning bestod bla i att hålla igång kroppen och köra daglig rörlighet och styrka samt fokusera extra på fotens rörlighet. Matmässigt så håll jag mig de sista dagarna som vanligt till enkel mat, dvs pasta pesto, risotto osv. samt att jag fram till tre dagar innan åt extra magnesium. Inte krångla till det för mycket har alltid varit min devis. Så Carbo loaders mm får andra hålla på med.

Sömnen är helt underskattad av många. Jag sover som en stock innan race, minst tio timmar per natt. Jag behöver inte ens tänka på det utan kroppen bara somnar och sover. En utvilad kropp presterar helt enkelt mycket bättre.

Jag går jämt igenom cykeln minutiöst innan race samt byter däck och slangar. Det gör jag två dagar innan tävling och pumpar upp för att vara på en säkra sidan. Denna gång valde jag ett par Specialised Turbo. Smaken är som baken men jag gillar de däcken. Onsdagen innan avresa valde jag även att byta trissor på cykeln mia Peter Hugod. Jag rekommenderar verkligen det. Så grymt sköna att köra på :).


​​​​

Jisses vilket långt inlägg detta blev och då har jag bara pratat om uppladdning. Lovar att skriva om tävlingen i nästa :). Vi ses!