80 dagarTriathlon

Dag#39 2020, 2021, 2022 osv.

Jag har den senaste perioden funderat en del över vad jag vill satsa på och vad som ska vara målet med min träning. Givetvis är det yttersta målet att må så bra som möjligt och få leva ett långt och hälsosamt liv, men utöver det så älskar jag utmaningar och testa var gränserna går. Nu har jag bestämt mig. Det blir fokus på Xtri framöver.

När jag fyllde 40 år så började jag med triathlon. Det har jag nu hållit på med … ett tag. När det är dags för nästa big 0 så skulle jag vilja ta det steget längre. Det är ofta inte tävlingen i sig jag är ute efter utan mer upplevelsen och att bemästra en utmaning.

Redan efter min cancerdiagnos (och tillfriskning) märkte jag ett skifte i fokus och nu har jag landat i att jag vill ta mig an Xtri. Den första tävlingen kommer att vara Swedeman, och målet är att genomföra det loppet 2022. Sen är tanken att genomföra 1-2 lopp per år där jag har som mål att både genomföra så många av loppen som möjligt men också att ta mig till Norseman.  Till Norseman går det komma via tre vägar idag, antingen via utlottning genom att man kvalificerar sig en av Xtris tävlingar eller att man kvalificerar sig som pro. Den sista möjligheten känns inte riktigt realistisk och kommer ca 20 år för sent för mig ;-).

Swedeman går i Åre och består av 3,8 km simning i Öster Noren som avslutas under Sveriges största vattenfall. T1 är sedan beläget över vattenfallet. Cyklingen är 205 km lång och delar av den sträckan har jag redan cyklat i samband med Åre-Stockholm. Det som är den största utmaningen om jag förstått rätt är de 2000 höjdmetrarna under cykligen.  Det är egentligen löpningen som skiljer loppet från andra triathlonlopp. Det är samma distans men man springer upp på Åreskutan. Det är totalt 2000 höjdmeter till.

För att klara av loppet på ett bra sätt så tänker jag :

  1. Springa längre traillopp. Mitt första längre kommer att vara Södertörn Ultra i november.
  2. Cykla mycket mer och bli en starkare cyklist. Lite sugen på att få in Mallorca 312 eller något liknande lopp 2021 eller 2022.
  3. Laponia Triathlon 2021. Känns som ett perfekt lopp att köra för att förbereda sig för Swedeman, kallt vatten, en hel del höjdmeter på cykeln och traillöpning.
  4. Styrketräning och rörlighet. Jag behöver helt enkelt bli mycket starkare och rörligare. Om kroppen ska kunna genomföra Swedeman utan att gå sönder så måste jag sluta slarva med det.
  5. Kosten. Jag behöver bli noggrannare med vad jag stoppar i mig. Många av träningspassen blir inte så bra som jag hade velat pga jag inte hunnit med att äta eller att jag slarvat. Här jag ska fundera på en bra samarbetspartner.

Till detta har jag den bästa coachen, Johan Hasselmark. Det känns verkligen superkul att samarbeta med honom och en bättre match kunde jag inte få för vad jag nu har tänkt att ge mig in på.

Det här känns verkligen superspännande. Äntligen en liten nytändning. Det har jag verkligen letat efter och det här känns helt rätt. Följ mig gärna på @pt_camillarenz kring min träning och vägen mot Swedeman och Xtri.

2 thoughts on “Dag#39 2020, 2021, 2022 osv.

    1. Tack! Ja, det kommer inte gå enkelt men med rätt motivation och planering så kommer det gå super 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *