80 dagarTriathlon

Dag #24 – Ett sjukt kul träningspass

Här kommer ett första riktigt nördigt träningsinlägg. För mig är träning så mycket mer än att bara röra på sig. Det är mer en livsstil och den ger mig inte bara en frisk och välmående kropp utan jag utvecklas som människa och det fyller mitt liv med en massa häftiga upplevelser.

För några dagar sedan så la Carro in ett inlägg på vår klubbsida:

“Har någon här erfarenhet av liknande lopp,
“Enduro”, 350 m simning – 10 km cykel – 2,5 km löpning -350 m simning – 10 km cykel – 2,5 km löpning
???
Fick inbjudan igår och tävlingen är nästa vecka.. Spontant känner jag, satfläsk vad jobbigt?! (men kul och utmanande)…”. 

Det lät ju sjukt kul så jag erbjöd mig att vi kunde vara hemma hos mig i Ro. På midsommardagen knopade jag ihop en bana och idag var det dags att testa.

Carro kom vid tvåtiden och vi värmde upp genom att köra igenom banan tillsammans. Det gällde ju att passa på att umgås för sen visste jag ju att Carro är sjukt snabb och att jag knappt skulle se mer en skymten av henne.

15:32 gick sen starten. 350 m simning utan våtdräkt där vi satt klockan på att varna när vi simmat 175 m. Min gps funkade inte optimalt så jag fick ihop lite fler meter, men vad gör väl det :-). Grannarna som hade samlats nere vid badet hejade glatt när vi kom upp rusande på bryggan och gav oss i väg på cyklarna. 10 km cykel med sammanlagt 100 hm. Lite på cykelväg men ganska mycket raka sträckor på väg där det gick att stå på lite grand. Växlingen gick allt annat än enkelt. Nya löpardojor med nya snabbsnören gjorde att jag knappt fick på mig skorna. Jag fick slita och dra ett bra tag innan jag fick på mig dem.

Jag mötte Carro som gav sig ut på löpningen när jag kom in  så det var frustrerande i dubbelbemärkelse. Jag som tänkte på få jaga lite, nu hann hon iväg alldeles för långt.

Löpningen gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag har inte sprungit några snabbare pass på länge och min laktattröskel ligger på ca 5:10 min/km (sämsta någonsin tror jag), men benen var snälla och pinnade på trots att jag cyklade fem timmar igår.

Löpbanan var allt annat än snäll. De första 400 m går uppför…en riktig bendödare. Efter ca 1 km mötte jag Carro och vi gjorde en high-five innan vi drog åt vart sitt håll. När jag kom ner till vattnet så var det dags för varv två. Kändes riktigt ok att hoppa i vattnet igen. Prickade distansen bättre den här gången och totalt tog sim och byte till cykelgrejor 9 min. Skippade strumporna denna gång (ja, det var dumt att ha dem men jag var rädd för skavsår, att jag inte skulle få på mig löparskorna med blöta strumpor hade jag inte en tanke på). Cyklingen gick i stort sätt lika som första varvet fast jag tog smartare vägval. Det är svårt att få till stora skillnader på korta sträckor. Det jag är enormt nöjd med på andra varvet är löpningen. Jag kunde springa utan smärta och relativt lätt. Ingen syrekänning och ingen kramp :).

Det blev ett riktigt bra pass. Bra övning på byten, utmanande fysiskt då sprint inte är min favoritdistans, superkul och utmanande att köra med grymma Carro, roligt så in i bänken – 1,5 timme av “pure fun”.

Jag rekommenderar verkligen att sätta upp liknande träningstävlingar. Dels för att bli van vid tävlingsmomentet, få tillfälle att lära sig vad som inte funkar, lära kroppen att gå från en aktivitet till en annan och ett perfekt tillfälle att befästa grannarna redan inpräntande uppfattning om en att man är en galning. Vill ni komma hit och köra så bara säg till. Jag kör gärna igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *