80 dagarMotivation

Dag #11 – När gav du dig själv beröm senast

För det mesta känner jag mig som BOB, den som “betalar och bär”. Egentligen myntade min förra chef det begreppet, men jag tror de flesta föräldrar kan stämma in i den beskrivningen. Därför är det extra viktigt att ibland stanna upp och berömma sig själv. Vi gör enormt massa bra i vår vardag och ofta springer vi bara vidare och hinner inte stanna upp och faktiskt tacka oss själv för vad vi har åstadkommit. Det behöver inte vara stora saker utan barnen kommit iväg till skolan i tid eller att du gått till gymmet och tränat.

För att inte glömma de små sakerna så har jag en bok bredvid sängen där jag skriver ner tre saker som jag är tacksam för att jag har gjort under dagen. När jag vaknar dagen därpå så läser jag igenom dem och tackar mig själv. Var trettionde sida skriver jag ner en belöning.

Allt sedan jag fick cancer så har jag det inte funnits utrymme att inkassera belöningarna. Jag har därför ca 20 st belöningar att inkassera. Under mina 80 dagar kommer mina måndagar vara “Camilla-dagar”, dvs dagar där jag ger mig själv något ur min bok.

Idag har varit en sådan dag för mig. Runt lunch åkte jag till Jeanette på Hårriket och testade Dermapen för första gången.

Dermapen (microneedling) är en populär behandlingsmetod som är effektiv mot många olika hudproblem. Dermapen4 skapar en kontrollerad skada i huden vilket triggar igång hudens naturliga reparationsprocess och stimulerar produktionen av kollagen. Den bildar även nya kapillärer och resultatet är en förbättring av hudens struktur och kondition. Det är alltså inte något skönt utan det gör väldigt ont. Redan efter en gång ser jag en skillnad men den verkliga effekten kommer först efter några veckor efter sista behandlingen. Effekten blir en föryngring i huden och man ser piggare och fräschare ut.

Så glöm inte att tacka dig själv. Tyvärr är vi väldigt dåliga på att visa uppskattning för varandra så för att vara på den säkra sidan så är det lika bra att tacka sig själv. För vi behöver beröm och omtanke, i stort och i smått.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *