80 dagarMotivationTriathlon

Dag #9 – Mållös

I torsdags kom beskedet att Laponia Triathlon ställs in. Jag har in i det sista hoppats på att loppet ska bli av. Ett år av förberedelser och drömmar. Timmar på trainern, mil efter mil i skogen… Givetvis är det inte förgäves men när man siktar mot ett mål och det försvinner så ersätts det av en enorm tomhet (tills dess att man hittat ett nytt mål och man med samma oförtrutliga energi springer mot det i stället. Det är som att drabbas av Ironman blues utan att ha fått köra loppet.

Så varför inte bara lägga ner, chilla ett tag och bara vara. Kan nog fungera för många men inte för mig. Jag trivs bra med tydliga mål och att se resultat, både privat och i arbetslivet.

Så varför behöver man verkligen en målsättning? Räcker det inte med inställningen att man göra sitt bästa, alltid? Nedan är varför jag behöver mål, kanske är detta även sant för dig, för ditt team, för din familj mm.

1. Jag behöver någonting att sträva mot

Ett argument mot att sätta upp mål är att det duger gott med att alla gör sitt bästa. Om alla i gruppen bara kommer överens om att gå in helhjärtat i alla situationer så kommer arbetet att bli så bra det kan bli – och då spelar det ingen roll om man satt upp ett mål eller inte. Men om man nu gör det hur vet man då att man jobbar mot samma mål. Om inte jag formulerar ett tydligt mål för mig själv, hur vet jag då att jag har nått fram?

För mig fungerar inte ospecifika mål och luddiga målformuleringar. En specifik och mätbar målsättning innebär nämligen att jag får någonting att ta sikte på och en mening med det arbete jag lägger ner och en mening med mitt arbete eller min träning, Målformuleringen gör även att man faktiskt kan prestera ännu lite bättre än vad man hade gjort om man “bara” bestämt sig för att göra sitt bästa – utan att veta vad det där “bästa” faktiskt ska leda till.

Ett mål skapar ett starkt fokus vilket jag anser är ett måste om man ska nå fram samt må bra. Varje gång man lyckas med ett mål smått eller stort så stärker man dessutom sin självkänsla

2. En målsättning entusiasmerar

En tydlig målformulering ger mig motivation och gör arbete eller träningen kul.  Och kul innebär inte bara att vi har ett pingisbord i konferensrummet, att vi kan spela musik på kontoret eller att vi skämtade på träningen. Nej, den riktiga glädjen kommer när vi lyckas skapa entusiasm för det vi gör. Och då kommer den där målsättningen in i bilden igen.

När vi lyckas sätta upp bra mål skapar vi entusiasm och motivation. Delar man dessutom en målsättning med andra så skapar det dessutom gemenskap. Det skapar både driv, engagemang och glädje.

3. Behovet av sammanhang

Inte nog med att en målsättning gör att man presterar bättre, en tydlig och bra målsättning gör också att vi mår bättre som människor. Det beror på att den som jobbar utifrån en målsättning försätts i ett sammanhang. Jag känner att jag kan göra skillnad och påverka mina egna resultat. Jag känner att jag kan vara med och påverka både mitt eget välmående och mina resultat. Det jag gör spelar roll. Jag tror det är enormt viktigt att man förstår sin pusselbit och hur det hänger ihop i en helhet och att man är med och skapar något större. Att man genom att bygga på bit för bit kan skapa något enastående både själv och tillsammans med andra.

Så nu är det dags att sätta nya mål. Mål som är rimliga men utmanande. För det är enormt kul med mål. Att planera vägen dit. Att utmana och våga misslyckas. Att växa och att inspireras av andra. För jag vill inte vara mållös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *