80 dagarCykling

Dag #7 – 100 mil på 10 dagar

Igår, min sjunde dag i karantän, så tog jag bilen till Rosenhill och cyklade därifrån för att möta upp Jonas Westfelt som just nu cyklar 100 mil på 10 dagar för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Jonas har bla cyklat med Ride of Hope till Paris och nu även gått med i Team Aron CK, Sveriges nyaste cykelklubb. På hemsidan kan man läsa att klubben är  för alla som brinner för att cykla i härlig gemenskap, präglat av glädje. klubben prioriterar säker cykling med respekt för varandra samtidigt som man bidrar till livsviktig forskning. Idén bakom Team Aron CK kommer från att ”kunna svettas för en god sak”. Flera av initiativtagarna har upplevt ett stort antal mil på cykeln tillsammans med Ride of hope och även med ”Team Aron” under deras cykeläventyr genom Sverige 2018. Team Aron CK har som mål att ta med känslan från Ride of Hope in i cykelvardagen. Vill du hjälpa till och stödja Jonas så går du till https://www.barncancerfonden.se/event/team-aron-ck/ och ger ett bidrag.

Tillbaka till dagen. Jag blev tyvärr lite sen till Rosenhill, dels på grund av att min löptur på morgonen blev lite senare på morgonen och dels pga att jag hamnade bakom en karavan med lastbilar på Södertäljevägen. Väl framme i Rosenhill så for jag i väg så fort jag kunde för att hinna med färjan 11:25, men det gick ju inte. Missade den med 3 minuter…

Väl över på Mörko så blev det riktig solskenscykling till Järna för att möta upp Jonas. Det var desto mer vind på tillbaka vägen, men vi lyckades hålla helt ok tempo. När vi kom till Skanssundet så firade vi att Jonas gjort hälften av sina mil i sadeln med en glass. Efter färjan så njöt vi de roliga vägarna ner mot Kagghamra och dess “vidriga backar”. Då jag har mängdvecka så var benen inte alls så lättflörtade så det var segt uppför. Jonas och jag avslutade med lunch på Rosenhill innan han cyklade vidare.

Det är en tydlig trend inom idrotten sedan ett par år med “göra gott-aktiviteter” och jag tycker det är superintressant. Jag har själv medverkat i flertalet event som att arrangera Run of Hope, delta i Wings for Life, ploggat m.m. Jag funderar även en del vad som är nästa steg, hur vi skulle kunna utveckla detta ytterligare för att kunna samla ihop ännu mer pengar till bla forskning. En tanke som jag har är att det skulle vara intressant om fler företag uppmuntrade sina anställda att utnyttja sitt friskvårdsbidrag till aktiviteter där en del av pengarna går till välgörenhet. Jag är osäker på hur dagens regler går att kombinera men tänk vilken möjlighet. Tänk om jag kunde utnyttja mitt friskvårdsbidrag till tex att göra en aktivitet som i sin tur ger pengar till välgörenhet. Jag är väl medveten om att jag inte kan ge pengarna direkt, men om jag tex arrangerade en löpargrupp för anställda där de kan utnyttja sitt friskvårdsbidrag för att vara med och att vi i vår tur satte upp en insamling där vi springer för tex Barncancerfonden. Då står vi ju två flugor i en smäll, de anställda kommer ut och springer och vi samlar in pengar till forskning.

Jag skulle i alla fall bli både glad och tacksam om ni ville vara med och stötta Jonas. Han har 30 mil kvar som han ska cykla på söndag i en informell Vätternrunda. Det är oerhört fint det han och Team Aron CK gör och jag ska fundera på om inte jag också ska passa på att göra en insamling under sommaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *