80 dagarInterim ManagementMotivation

Dag #4 – Inspirerande ledare

Dagens inlägg blir mer en reflektion över varför jag tycker vissa ledare är mer inspirerande än andra. Jag tror alla drömmer om att vara en den perfekta ledaren som aldrig har en dålig dag, som är uppskattad av alla i en organisation och som är en ledare som man refererar till som ”wow”. Vad är då gemensamt för dem jag uppfattar som bra ledare, vad är det de gör som inte andra gör? Jag kommer inte fokusera på vad som utmärker en dålig ledare, för det finns det en massa exempel på. Jag kommer nog troligtvis att komplettera med mer insikter under sommaren då nedan absolut inte är en komplett lista utan bara några saker som jag upptäckt är gemensamt för de ledare som inspirerat mig mest. Jag kommer även ta några exempel, men det innebär så klart inte att det finns andra som jag arbetat med genom åren som inspirerat mig utan mer att de dök upp först i tanken.

Det som först kom upp var att de ledare som inspirerat mig även utmanat och utvecklat mig. De har trott på att jag kan och vågat ge mig utmaningar och även stöttat mig när jag behövt deras hjälp. De har även varit raka och ärliga med feedback. En person som verkligen var bra på det var Jörgen Haglind på Tetra Pak. Jag lärde mig enormt mycket genom att arbeta med honom om kommunikation och om ledarskap. Ett exempel är att han i stället för att presentera det nya intranätsprojektet själv lät mig som 29-åring ställa mig inför minst 100 ledare inom IT på Tetra Pak och förmedla vår vision. Han hjälpte mig innan med presentationen och såg till att jag var bra förberedd, bad mig förenkla, förtydliga, men han tog aldrig över. Jag tror att alla har ett behov av att ständigt lära sig nya saker och går man för länge utan att få den möjligheten så blir i alla fall jag mer och mer passiv och tillbakadragen. Jag är i behov av yttre stimuli för att må bra. 

Nästa gemensamma nämnare är att de inte tagit åt sig äran för andras arbete utan de har lyft fram sina medarbetare. Det var både Lars Jansson och Björn Rosell väldigt bra på. Man fick cred för utfört arbete och båda fick mig att känna mig betydelsefull och delaktig. Något som jag tror är oerhört viktigt för alla för att de ska må bra. Det genomsyrade allt de gjorde och är snarare en värdering än en ledarskapsstil. 

Tydlig målbild och en vision som delas av hela teamet ger också energi. En känsla av att man delar en dröm och att man gemensamt kommer att ta sig dit. Det kan egentligen få mig att jobba hur mycket som helst. Inom detta område är Selby, David och Lina på Studio L’echelon helt outstanding. Vi är inte bara kollegor på studion utan en familj som bryr oss om varandra och våra kunder. 

Det vore jätteintressant att få höra dina tankar kring detta. Vad har du tagit med dig? Och hur präglar det ditt sätt att agera? Jag har medvetet inte tagit upp egenskaper hos oinspirerande ledare, så det kommer kanske i ett framtida inlägg. Vad tycker du är utmärkande för dåliga ledare? Och vad kan få dig att fatta beslutet att det är dags att avsluta ert samarbete? 

One thought on “Dag #4 – Inspirerande ledare

  1. Intressant inlägg med många bra erfarenheter/synpunkter. En inspirerande ledare är också bra på att tillsammans med medarbetarna diskutera och skapa en värdegrund som alla känner sig väl förtrogna med. Med en bra vision, tydliga mål skapar detta en enorm kraft i organisationen där både små och stora beslut bidrar till måluppfyllelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *