80 dagarMotivation

Dag #1 – Motivation och att bli sedd och bekräftad

Ett av de områdena jag vill lära mig mer om under mina 80 dagar är motivation. Vad är det som gör oss motiverade och kan man skapa ett system kring sig och sin omgivning som ständigt fyller på energidepåerna så man ständigt befinner sig i ett läge där man känner sig högt motiverad. Vad är det som får människor att känna drivet, motivationen, att genomföra ibland det omöjliga.

Idag tackade vi av en kollega på jobbet som nu går i pension efter tjugo år. Vi berättade alla hur mycket vi kommer att sakna henne och hur mycket vi verkligen uppskattar hennes arbete. Då kom jag att tänka på hur dåliga vi är på att visa och säga det i vardagen. I samband med en avtackning på SJ så konstaterade personen som blev avtackad att “om jag vetat om att ni tyckte så mycket om mig så hade jag stannat”. Varför ska det vara så svårt att verkligen visa tacksamhet och att lyfta upp bra saker?

Vi har alla någongång i livet varit i en position där vi inte är motiverade, när allt känns tungt. I en omgivning där man inte känner sig sedd och förstådd och ingen verkar värdera det arbete man utför. Det är plats där man inte vill vara. En plats där man mår rätt uselt.

Att vara sedd och bekräftad är ett av de starkaste behoven vi har som människor. Jag tänker tillbaka på när jag arbetade som konsult på ett större företag för att se över hur man kunde höja engagemanget och delaktigheten hos de anställda i företaget. I Agerus gick det att läsa  att man inte hade förtroendet för chefer och ledning. Väntandes på hissen tillsammans med några av företagets medarbetare så kommer CIO:n. Han ser inte ens åt vårt håll utan vänder sig mot hissdörren och börjar pilla på mobilen. Han skulle förmodligen till ett viktigt möte och var fullt fokuserad på uppgiften och tänkte inte på att hans kroppsspråk signalerade ett totalt intresse för sina medarbetare. Det lätta småpratet som varit bland medarbetarna stunden innan tystnar och ingen säger något, bara tittar lite menande på varandra. Tillfället att se och ge några av hans medarbetare lite extra energi inför arbetsdagen gick honom förbi.

Som ledare behöver vi förstå att vi i hög grad påverkar människors energi. De signaler vi skickar talar om för våra medarbetare hur viktiga vi tycker att de är för oss och hur viktiga de är för företaget. Så hur kan man skapa en miljö där den inre motivationen ständigt fylls på? Och hur man kan skapa en miljö där det kommer naturligt? Det är något som jag ska fundera vidare på under mina 80 dagar. För tänk om jag kan komma på den hemliga formeln …

 

2 thoughts on “Dag #1 – Motivation och att bli sedd och bekräftad

  1. Hoppas verkligen du hittar receptet till den hemliga såsen, dela gärna med dig när du hittat receptet:)
    Jag tror att något som är grundläggande för motivationen är att man jobbar med något man är bra på, är man exempelvis väldigt bra på att snickra så mår man sannolikt bra av och motiveras av att jobba som snickare. Har man däremot tummen mitt i handen så kommer man nog aldrig bli en riktigt bra snickare och kommer ägna mer tid till att fakturera sina kunder än att snickra ihop den där altanen som beställdes.

    Själv tror jag att jag är en person som drivs av inre motivation och självstyre. Jag drivs av utmaningen och bli bättre och bättre på det jag håller på med, att lära mig något riktigt, riktigt bra.
    Resultatet av när jag är motiverad är såklart det alla eftersträvar ”flow” – Den optimal sinnesstämning:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *