80 dagar

80 dagar

Vad skulle du göra om du plötsligt fick 80 dagar ledigt från jobbet? I onsdags blev det en realitet för mig. Jag tror aldrig jag har varit ledig mer än tre veckor på raken. Jag har alltid haft 2-3 jobb eller studier parallellt, i stort sätt aldrig varit sjuk eller frånvarande. Inte ens när jag hade cancer var jag borta. Första reaktionen blev “Jaha…vad nu då?” sen satte jag mig ner och funderade. Jag kom fram till att jag vill få ut så mycket som möjligt av den här möjligheten och det kommer jag att skriva om i en serie blogginlägg med start i morgon och åttio dagar framöver. Målet är att må så bra som möjligt och passa på att utvecklas på olika plan. Att utforska, precis som Phileas Fogg, och se vad som är möjligt på 80 dagar.

Nu sitter du säkert och undrar varför? Jo, i måndags sa jag upp mig från min nuvarande arbetsgivare, Apoteket AB, för att jag fått ett erbjudande att börja på ett annat företag. Jag återkommer med vilket inom kort. Då dessa bolag konkurrerar inom vissa områden (och är kund och leverantör inom andra) så valde Apoteket att sätta mig i karantän. Så nu är jag i dubbel karantän, en COVID-19 och en jobbrelaterad.

Så vad kommer jag att hitta på de kommande 80 dagarna? Jo, jag kommer att :

 • Satsa på min träning
  • I samarbete med olika samarbetspartners kommer jag se hur mycket jag kan förbättras
 • Bygga kompetens
  • Jag vill passa på att gå på seminarier (antagligen mest i digital form) och lära mig nya saker och få inspiration. Efter flera år med högt tempo på jobbet vill jag få tid att läsa, lyssna och inspireras av andra.
 • KonMari
  • Under våren påbörjade ett projekt att låta mig inspireras av Marie Kondo och organisera om mitt och Rebuz hem. Jag vill inte spendera tid på onödiga saker utan få mer tid över till att ha kul. Går det att förbättra sin livskvalitet genom bättre struktur och bara behålla saker som får dig att känna “tjing”?
 • Uppleva nya saker
  • Testa nya saker och fylla på i min upplevelsebank. Hitta nya områden att utvecklas inom.

Varje dag kommer jag att posta ett blogginlägg inom något av områdena ovan samt lägga upp bilder från mina dagar på @pt_camillarenz och @camilla_renz. Lite då och då kommer det säkert något även på min Facebook och LinkedIn men allt kommer att vara märkt med samma tag #80days2020. Jag hoppas att ni ska tycka det är lika spännande som jag och att ni vill följa mig under sommaren. En sommar i Sverige med en massa stora och små äventyr. På väg mot nya äventyr.

16 thoughts on “80 dagar

 1. Härligt Camilla,
  Agendan för de kommande veckorna ser bra ut. Glöm inte att förnya abonnemanget på Storytel också. Du kommer vara saknad:)

  1. Kommer sakna dig med! Det har varit så kul att jobba ihop och jag hoppas vi får chansen igen i framtiden

  2. Och Storytelkontot är alltid aktivt. Lyssnar på “Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt” just nu 🙂

   1. Underbar bok! Vilken gåva att få 80 dagar att njuta av, att bara vara.
    Tack för att du delar med dig av dina insikter!

 2. Vad spännande! Hoppas att du får nytta och nöje av ditt fokus.
  Jag är lite i samma läge. Arbetsbefriad nu och börjar nytt i augusti.
  Mina tankar går kring långa vandringar, cykling eller paddling. Får väl starta en blogg om det också 😉. Kanske.

 3. Hej Kul projekt, ska försöka följa dig. Hade också varit lite ställd om jag fick ledigt sådär; lycka till 🙂 / Mats (BI)

  1. Vad kul att du tittande in på bloggen Mats! Det har varit kul att jobba ihop och jag hoppas vi får chansen att göra det igen i framtiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *