Endurance PTTävlingarTriathlon

Utö Swimrun Sprint

Hej
Vill du köra utö sprint med mig imorgonbitti?

Det är fredagsmorgon och det plingar till i mobilen när  jag är på väg in till stan. Min första reaktion är “det går nog inte” sen ser jag mig själv skriva ett “kanske” till svar. Ytterligare tjugo minuter så har min hjärna övertygat mig om att det visst går och Peter har lyckats övertyga Lollo om att vi ska få starta och vi är registrerade som Team Rebuz.

Någonstans på vägen insåg jag att jag inte hade swimrunnat sedan Ö till Ö. När jag kom hem letade jag fram kläderna och med tre förvånade barn lekandes i trädgården och ett antal höjda ögonbryn senare så gav jag mig iväg på en kort tur. Efter 2,5 km löp och 650 m sim så var jag helt överlycklig. Åh vad jag har saknat detta.

På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt. Jag hade gjort picnic till mig och Rebuz dagen innan så det var bara varm choklad och kaffe kvar så vi kunde äta en härlig frukost på verandan i lugn och ro.

Väl ute på Årsta Brygga så mötte vi Peter och en massa andra goa träningskompisar. Jag är så glad för att Peter hörde av sig. Både för att vi faktiskt anmälde oss och dels för att jag blir så glad av att se att han mår bättre igen. På båten ut satt vi och pratade och åt lite lunch och snart vara vi framme på Utö.

Registrering, race meeting och förberedelser gick i ett rasande tempo och helt plötsligt stod vi vid startlinjen. Startskottet ljöd och vi var i väg. Att banan börjar med backan upp till värdshuset är ju en sak att dessutom vara lite lätt överhettad med dubbla badmössor och silikonöronproppar en annan. Den första löpningen var inte vår starkaste och jag hörde mig själv flåsa. Det lättade dock när vi kom ner till campingen och äntligen fick slänga oss i vattnet. Vi höll vänster och jag paddlade på till andra sidan och väntade in Peter. Första simmet är som tur är det enda simmet utan lina.

Andra löpningen gick rätt så bra och jag kände mig någorlunda stark. Det var svårt att passera så det blev mycket löpning på led innan andra simningen tillbaka till Utö igen. Det blev vår första simning med lina. Jag hade bara uppskattat längden på linan innan race så jag hade verkligen ingen aning. Jag måste säga att jag verkligen uppskattar swimrunners pull belt. Det sitter där det ska och det är enkelt att koppla på och av.  Det finns även på Trispot (Stockholms bästa Tri/swimrunaffär) om man inte vill beställa på nätet .


När vi kom till den långa löpningen så dog mina lår. Jag hade inte vågat berätta för Peter att jag varit på undersökning i veckan hos guru-Danne och att vi kommit fram till att mina lårmuskler inte verkar vara i toppform. Exakt vad som strular kommer jag få reda på nästa vecka. Att jag dessutom haft en ganska tung löpvecka spelade säkert även det in. Peter kopplade därför på mig på linan och så fort jag bara kunde fokusera på hans rygg så kändes det bättre och löpningen gick mycket bättre. Vi verkligen ett superteam, jag drog Peter på simningen och han mig på löpningen.

Det var lite kallare på baksidan av ön men annars så var det inga problem med vattentemperaturen. Inte heller solen och värmen ställde till det utan vi hade det ganska bra överlag.

När vi kom till den näst sista simningen så insåg vi att vi lång jämnsides med ett annat mixed lag och båda taggade till. Löpningen över den sista ön var verkligen en plåga för mina lår men jag bet ihop. Sen var det stenhårt fokus för båda på den sista simningen och sen gick det ruggigt fort in i mål.

1:51:26 tog det oss och vi kom in på plats 24 totalt av 88 lag. Det är ett helt ok resultat om man ser till att vi inte tränat eller tävlat ihop tidigare samt att vi båda hade lite krämpor. Det finns definitivt potential för framtiden.

Shit vad kul det var med en sprint. En utmaning då jag inte är den snabba utan hellre gör de långa distanserna, men samtidigt kul men kortare distans. Jag blev definitivt taggad att göra fler lite kortare lopp i framtiden och swimrun är verkligen en superkul sport och ett kul komplement till triathlon.

Tack Peter för att du är så spontan och att du frågade mig om vi skulle köra. Det var verkligen superkul och det har gett mig ett minne för livet :-).

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *