Endurance PTTräningTriathlon

188 dagar till dagen D

Idag drar det i gång, mitt nya träningsschema med Nicolas som coach och jag är mer taggad än någonsin. Vi har till en början kommit överens om att samarbeta till och med Ironman Klagenfurt men jag hoppas på att få tag  i en plats till Ö till Ö med så då vill jag nog gärna fortsätta. Jag tror dock på tydliga mål och rimliga tidshorisonter för att orka hålla fokus så nu är det först och främst nedräkning från 188 till 1 som gäller.

Första basblocket är på fyra veckor och fokus ligger på att stärka upp kroppen och förbereda den inför säsongen. Bl a så behöver jag fokusera på att förbättra min teknik inom cykling och simning.  Redan förra veckan träffades jag och Nico och han visade några teknikövningar. Jag trodde att jag tidigare hade ett rimligt rundtramp men redan på spinningen i torsdags så kunde jag trycka upp ytterligare 100W under intervallerna genom att tänka annorlunda. Spännande :-). För att ytterligare förbättra min cykling så kommer jag även börja träna med TT Cycling och troligtvis hänga på dem på cykelläger i påsk. Jag vet att jag har kapacitet att bli mycket starkare på cykeln men jag måste utmana mig själv och ställa högre krav på mig själv. Jag tror även att jag kommer kunna utvecklas genom att köra ett par rena cykeltävlingar. Tanken fanns redan 2016, men jag fick aldrig ändan ur vagnen och timingen var aldrig den rätta.

Inom simningen så behöver jag även där förbättra teknik och styrka. Jag började redan förra året att simma med Masters gruppen i Södertörn och jag närmar mig sakta deras hastigheter. I början var jag tvungen att köra med fenor större delen av passet, men nu räcker det oftast med paddlar.  Jag har under 2016 fått till en mycket bättre kontinuitet men det finns fortfarande en hel del att slipa och öva på. Nico och jag har ska ha en första PT lektion i veckan som kommer så det ska bli spännande att se vad han kommer med för tips. Axeln stökar fortfarande en del så det gäller att stärka upp kroppen ordentligt nu under januari. I mars kommer jag att köra Masters SM vilket ligger helt utanför min bekvämlighetszon men är en bra utmaning för att få upp farten. Jag har inte bestämt vilka distanser jag ska köra än men det lutar åt 50 m fritt och 400 m fritt i alla fall.

Nu ska jag börja ladda inför kvällens teknikpass på trainern samt brickjogg ner till korsningen och tillbaka. Så grymt nöjd med att jag bytte ut min Elite mot en Wahoo Kickr. Vilken skillnad på kvalitet! Nu får jag bara hoppas på att någon slänger åt mig en stages eller par Garmin Vector pedaler. Det vore så grymt kul att ha bättre koll på kraften i pedalerna men i ärlighetens namn så har jag svårt att motivera det för mig själv då jag behöver tänka på Rebuz i första hand. Tills dess så får jag fokusera på att träna och bli starkare och lära mig hur det ska kännas på trainern inne och ta med mig det till utesäsongen. Och drömma om dem kan jag ju fortfarande göra :-).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *