Tävlingar

Klubbmästerskap i Open Water

2016-08-17 18.21.46

Idag har det varit klubbmästerskap i Open Water med Södertörn. Det fanns fyra olika klasser (samt en extra som de hittade på till Rebuz som så gärna ville vara med oss tävla). Rebuz startade vid kl 18.30 (eller rättare sagt 18.31 då han efter att ha insett hur kallt det var i vattnet vid 18.29). Peter hade hittat på en egen bana till honom då 500 m var lite långt som gick runt fontänen i stället. Gissningsvis så var den ca 250 m. När han hade simmat halvvägs så passade han på att få lift med Peter runt fontänen. Rebuz körde benspark och Peter paddlade. När det var ca 70 m kvar så så jag till honom att han fick simma sista biten och då hoppade han av och simmade in till bryggan. Stolt vinnare i sin egen klass.

2016-08-17 18.38.14

2016-08-17 18.38.29

Zeline, Abbes duktiga tjej, startade samtidigt som Rebuz och simmade 1000m och vann sin klass. Hon är  verkligen grym!

Det närmade sig start för mig och därför hoppade jag i och började göra mig redo. Vi startade samtidigt som tävlingsgrupp B som simmade 1000 m. När starten gick så hittade jag ganska snabbt ett par fötter att ligga på och hittade en bra rytm. Krockade med Sofia efter ca 300 m och fick vi fick oss ett litet skratt. Vid vändpunkten noterade jag att jag inte låg sist vilket jag hade befarat. Simningen kändes riktigt bra och när jag kom ner till bryggan så gav jag mig ut på mitt andra varv.

Efter 30:33 och 2000 m så dunkade jag handen i bryggan. Först tänkte jag suck över 30 min. Sen kom raskt “Shit det är ju 2000m” och “Nytt PB!!”. Även om jag inte hade haft en chans mot de andra tjejerna och kommit sist så hade jag simmat snabbare än jag någonsin gjort och dessutom hyfsat min tid med ca fem minuter. Om jag får till samma simning på en Ironmandistans så kommer jag under timmen. Helt galet!

Efter målgång så var det dags för snabb omklädning och sen prisutdelning. Rebuz fick gå fram och fick ett pris för sitt deltagande. Gissa om han blev stolt och glad och på vägen hem så pratade han i ett om att han skulle börja tävla som mig i triathlon. Mitt dåliga samvete för att ha kört lite med honom när han tyckte det var kallt försvann.

Nu sitter jag här hemma i min onepiece och njuter. Vilken kul kväll och vilka trevliga människor det är i Södertörn. Längtar redan till nästa år.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *