LöpningTävlingar

Race report : Stockholm Maraton

Jag ligger efter med en massa race reports och tänkte beta av dem en efter en. Därför så kommer här en lite gammal rapport från Stockholm Maraton den 30 maj.

Vaknade ganska tidigt och åt en rejäl frukost med Liten innan jag skjutsade bort honom till Bauhaus där han skulle möta upp sin pappa. Jag körde sedan mot Fasta Strand för att parkera och sen ta pendeln in till stan.

Väl inne vid Stadion så var det ca en timme kvar till loppet började och därför gott om tid att göra allt det man kan. Det var ganska kallt i luften så det gällde att hålla igång kroppen och lämna påsen så sent som möjligt innan starten. Stötte på ett par vänner, bla in arbetskamrat Ronald, som jag småpratade med.

Målet med loppet var att hålla ett jämnt och bra tempo och även få lite koll på formen inför Ironman Frankfurt. Mitt mål var därför inte att slå personbästa eller något liknande. Det var nog bra det också för det väderprognosen såg allt annat än bra ut för loppet.


 Starten gick 12.10 och jag försökte att hålla mig runt 5.30 min/km som planerat. Det var ganska trångt i starten, men det ordnade ganska snart upp sig. När jag kom ut mot Strandvägen så började det droppa. Det var ganska skönt till en början och jag var glad att jag valt min löparkjol från LoveRunning och linne från PowerWoman. Båda plaggen sitter så bra på att det kvittar om de är genomblöta. Till det hade jag ett par oranga kompressionsstrumpor från LoveRunning och en orange Ironmankepa. Så jag var ganska kittad tagen till ära.

Kepsen kom väl till pass när det började hälla ner efter ca 15 km. Riktigt kallt hällregn. Jag sprang dock på och försökte njuta så mycket som jag kunde av loppet. Benen blev lite kalla och ganska stolpiga efter ett tag men det gick bra.

Håll det tempo jag tänkt fram till 28 km. Av någon anledning är det alltid precis innan 30 km som min svacka kommer. Benen stumpar, höfterna börjar gnissla osv. Jag kände igen den och försökte ignorera så gott som jag kunde och bestämde mig för att ge den en belöning och gå upp för Västerbron. Tyvärr finns inte så mycket att säga om de tidigare kilometrarna. Man njuter inte så mycket av utsikten när det öser ner. Det var några få ute och hejade men de stora massorna stannade nog hemma denna dag.

Efter Västerbron lossade det lite grann och jag kunde öka tempot något igen. Nu var det ju trots allt inte så långt kvar.

Det är något visst när man kommer upp på Odengatan. Benen bara går av sig själv och man vet att snart är man framme. Jag tog nog ett antal placeringar bara där.

Vad skönt det var att springa in på Stadion denna gång. Ca två minuter efter min måltid, men ändå nöjd med dagen. Enormt nerkyld visserligen men vid ganska bra form.

Efter målgången så tog jag mig ganska snabbt in i det överfulla omklädningsrummet. Där stod killar och tjejer om vart annat och försökte få på sig något varmt. Jag tror inte att det var någon som brydde sig utan det var värme som var den drivande kraften för alla.

Dagen avslutades som vanligt med ett riktigt varmt, långt och skönt bad hemma i RO. Det är något visst med att få krypa ner och värma upp sig riktigt rejält efter att ha tagit ut sig ordentligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *